

Board of Directors Agenda Hilton San Francisco Union Square Golden Gate 2, Lobby Level Saturday, August 10, 2019 8:30 am – 5:00 pm

Board of Directors Attending		
Marc Rubin, President	Elaine Mauldin, Director-Focusing on Intellectual Property and	
Terry Shevlin, President-Elect	President-Elect Elect	
Anne Christensen, Past President	Paul Munter, Director-Focusing on Academic/Practitioner	
Mark Taylor, Vice President-Finance	Interaction	
Mark DeFond, Vice President-Research & Publications	Mark Beasley, Vice President-Finance-Elect	
Steve Kaplan, Vice President-Education	John Hepp, Director Focusing on Academic/Practitioner	
Tracie Miller-Nobles, Director-Focusing on Membership	Interaction-Elect	
Wim Van der Stede, Director-Focusing on International	Mary Harris Stanford, Director-Focusing on Intellectual	
Audrey Gramling, Director-Focusing on Segments	Property-Elect	
	Tracey Sutherland, Executive Director	
Guests & Staff Attending		
David Stott, Council Chair	Julie Smith David, Chief Innovation Officer	
Cindy Durtschi, Council Chair-Elect	Ginger White, Chief Operating Officer	
	Barbara Brady, Senior Director, Operations	

Tentative Agenda

Time	Topic (V = Vote)	Attachments (W-Website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
7:45 am			
8:30 am (15 min)	 A. Welcome 1. Opening Remarks 2. Agenda Review 3. Approval of Board of Directors May Meeting Minutes (V) 	W, H – August Agenda W – May Minutes	Marc Rubin
8:45 am (10 min)	B. Executive Director Report		Tracey Sutherland
8:55 am (90 min)	C. Business Model Project		Marc Rubin, Elaine Mauldin, Terry Shevlin
10:25 am (15 min)	Break		
10:40 am (10 min)	D. Membership Committee Survey		Tracie Miller Nobles
10:50 am (30 min)	E. NTT Proposal	W – NTT Proposal Form	Steve Kaplan
11:20 am (10 min)	F. Section/Region Update		Audrey Gramling

Tentative Agenda Saturday, August 10, 2019 (continued)			
Time	Topic (V = Vote)	Attachments (W-Website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
11:30 am (30 min)	G. NASBA/AICPA exposure draft	W – CPA Evolution Request for Input W – CPA Evolution	Steve Kaplan
12:00 pm (60 min)	Lunch Registration materials will be delivered to our meeting room at lunch time.	W, H – Annual Meeting calendars W – Cook Prize Winner W – Ijiri Lecture Series W – Accounting Hall of Fame Inductees	
1:00 pm (60 min)	H. Research Relevance Report	W, L - Research Relevance Report	Terry Shevlin
2:00 pm (30 min)	I. Continuing Engagement Task Force—next steps	W, L – Continuing Engagement Report	Anne Christensen
2:30 pm (30 min)	Break		
3:00 pm (30 min)	J. APLG/FSA Proposal		Marc Rubin Tracey Sutherland
3:30 pm (15 min)	K. Global Engagement Update		Wim Van der Stede
3:45 pm (15 min)	L. Publications Update and Review of Publications Committee Agenda		Mark DeFond
4:00 pm (15 min)	M. Financial update and review of Finance Committee Agenda	W – All Sections Summary SOO and BS Q4 FY 2018-19 W - Prelim 2019 Statement of Operations W - Integrated Statements Q4 FY 2018-19	Mark Taylor
4:15 pm (30 min)	N. Council Agenda	W – Council Agenda	David Stott Cindy Durtschi
4:45 pm (15 min)	 O. Governance Topics 1. Approval of Board Descriptions (V) 2. Acceptance of Committee Reports (V) a. Deloitte Foundation Wildman Award – Diane Javrin b. Distinguished Contributions to Accounting Literature Award – Cristian Leuz c. Innovation in Accounting Education Award – Ryan Huston d. Lifetime Service Award – David Burgstahler e. Membership Advisory Committee – Nancy Nichols f. New Faculty Consortium Committee – Elizabeth Gordon g. Outstanding Accounting Educator Award – Dawn Massey 	W- Position Descriptions Board Liaisons Mark DeFond Mark DeFond Steve Kaplan Anne Christensen Tracie Miller Nobles Marc Rubin Steve Kaplan	Marc Rubin

Tentative Agenda Saturday, August 10, 2019 (continued)			
Time	Topic (V = Vote)	Attachments (W-Website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
5:00 pm	P. Adjourn	i	
6:00 pm	 Tratto – 501 Geary St. Reception at 6:00 pm Dinner at 6:30 pm If you would like to walk together as a group ple front door at 5:45 pm. There will be walking maps available. 	ase meet Barb in the lobby at the Hilton	n Union Square near the

Future Board of Directors Meetings					
Date	Call or Meeting	Details			
	2019				
November 15-17, 2019	Fall BOD/Council Meeting	Meeting Location: Atlanta, GA. Arrival Thursday, November 14. Board of Directors meets all day Friday, November 15 and ½ day Sunday, November 17. Council meets all day Saturday, November 16. Departure from the hotel noon on Sunday, November 17 should be any time after 12 noon.			
		2020			
March 20-22, 2019	Spring 2020 BOD/Council Meeting	Meeting Location: Sarasota, FL. Arrival Thursday, March 19. Board of Directors meets all day Friday, March 20 and ½ day Sunday, March 22. Council meets all day Saturday, March 21. Departure from the hotel on Sunday, March 22 should be any time after 12 noon.			
April	April Council Webinar	Date and time of call: TBD			
May 19–22, 2020	May Strategic Retreat	Meeting Location: Orlando, FL. Arrival Tuesday, May 19, meet starting at noon on Wednesday, May 20; all day on Thursday, May 21; and half day on Friday, May 22. Departure should be from the hotel any time after 12 noon on Friday.			
August 7-12, 2020	2020 Annual Meeting	Meeting Location: Atlanta, GA BOD Meeting: Saturday, August 8th: 8:30 am – 5:00 pm Council Meeting: Sunday, August 8th: 4:00 – 6:00 pm			
November 13-15, 2020	Fall 2020 BOD/Council Meeting	Meeting Location: Chicago, IL. Arrival Thursday, November 12. Board of Directors meets all day Friday, November 13 and ½ day Sunday, November 15. Council meets all day Saturday, November 14. Departure from the hotel noon on Sunday, November 15 should be any time after 12 noon.			